Waar voel ik me thuis?

 

Mij ontheemd voelen is nu verleden tijd

Ook ik ken het gevoel van ontheemd zijn en moest mijn basis herontdekken.

 

En weg is de veilige basis

Als 8-jarig meisje vertrok ik met mijn ouders naar Maleisië. Een vreemd, onbekend land ver weg van Nederland. Ham uit blik, melk uit zakken, geen bruin brood en andere geuren en mensen. Een huis op palen tegen slangen, overstromingen en krokodillen in de rivier. Spannend en ontwrichtend tegelijkertijd. Ik moest mij aanpassen aan het klimaat en de cultuur en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Kortom in deze veranderde omgeving moest ik mijn nieuwe plek vinden.

 

DSC_6867-2-reverse

Opnieuw paste ik mij aan

Op mijn 12e ging ik alleen terug naar Nederland voor de middelbare school en woonde ik in een internaat. Wat een overgang! Ik moest mij opnieuw verdiepen in de kledingcode, de populaire liedjes, bands en tv-series. Ik voelde duidelijk: ik ben anders. En dat is lastig accepteren als je er graag bij wilt horen.

 

Levenskunst van aanpassen

Dit proces van verhuizen en mij staande houden in een nieuwe situatie was een rode draad in mijn leven. Ik had van het aanpassen aan de veranderde omstandigheden echt een levenskunst gemaakt. De gevoelens van mij vervreemd voelen en letterlijk ontheemd zijn, stopte ik weg.

ontheemd gevoel aanpassen jeugd buitenland

Wie ben ik?

Rond mijn 30e kwam het keerpunt. Ik had een goede baan, een leuke etage, fijne relatie en toch knaagde het. Ik was moe, heel moe en had geen plezier meer in de dingen die ik ondernam. Ik voelde dat ik wat moest veranderen in mijn leven, maar wat? Ik wist totaal niet wat ik wilde. Ik was mijn eigen basis kwijt. Wie was ik, wat vond ik belangrijk in het leven, waar wilde ik naar toe, welke bijdrage wilde ik leveren?

Het roer weer overnemen

Een goede vriendin wist voor mij een coach. En deze coach daagde mij uit om weer op ontdekkingstocht te gaan naar wat ik nu echt wilde en ook daarnaar te handelen. Ik ontdekte dat ik mij bij mijn keuzes te veel door anderen had laten leiden. Nu hernam ik zelf het roer. Makkelijker gezegd dan gedaan. Regelmatig moest ik even terug naar mijn basis om te toetsen of ik nog op de goede weg zat. Een carrièreswitch volgde van jurist naar trainer en coach. En altijd blijft de check: zit ik op de goede weg?

Sterk kunnen coachen vanuit eigen ervaring

Het trainen en coachen voelt goed, heel goed. Mijn eigen ervaring is nu mijn specialisatie. Mijn missie is mensen die zich op enig moment in hun leven ontheemd voelen, te helpen bij het hervinden van hun basis. Mijn doel is dat zij met veerkracht en behoud van identiteit hun plek in de maatschappij weer kunnen innemen.

Ik zie dat ik door mijn ervaring de mensen kan raken, ik kan ze helpen hun basis te hervinden.

Herken je dat gevoel van ontheemd zijn? Of voel jij je niet helemaal thuis op de plek waar je nu bent? Wil je ontdekken en ervaren hoe het is om vanuit jouw eigen stevige basis te handelen? Neem dan gerust contact met mij op.

Kijk voor meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen op mijn LinkedIn-profiel. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op.